Veel gestelde vragen over maaltijden aan huis

Hieronder vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over maaltijden aan huis die door ons geleverd worden.

Hoe lang kunnen de maaltijden in de koelkast bewaard worden?

U kunt de maaltijd  tussen de 2 à 3 dagen bewaren, deze zijn immers vers bereid.

Kunnen deze maaltijden in de vriezer bewaard worden?

Ja u kunt deze maaltijden ongeveer 1 maand bewaren in de diepvriezer.

TIP: mocht u de maaltijd willen nuttigen haal deze dan 1 dag van te voren uit de vriezer dit i.v.m. veel vocht in de maaltijd.                                                                                                                                                                          

Leveren jullie ook warme maaltijden aan huis?

Onze maaltijden worden koelvers bij u thuis geleverd. Deze zijn dus niet warm wanneer ze bij u afgeleverd worden. Hier hebben wij bewust voor gekozen. Mede door temperatuurverlies tijdens de bezorging, zou dit de smaak en kwaliteit van de maaltijd niet ten goede komen.

Ik ben ziek en lust op dit moment mijn maaltijd niet of heb geen trek.

Bel ons even, zodat wij de maaltijden aankunnen passen. Het zei bijvoorbeeld rijst , bouillon, kipfilet , het zei wat u graag wilt.

Ik heb een dieet kunt u hier aan voldoen?

Ja, wij hebben ook menu’s voor personen die een Natrium arm, suikervrij en eiwit beperkt dieet volgen. Ook houden wij rekening met koemelkallergie en varkensvleesallergie. Heeft een een dieetvorm die hier niet genoemd wordt? Neem dan even contact met ons op, we zoeken dan samen een passende oplossing.

Ik ben op dit tijdstip van levering van de maaltijden niet thuis, wat nu?

Bel ons ‘s ochtend even (liefst voor 10.00 uur) of bel ons de dag ervoor even. De vaste chauffeur van uw route zal dan met u overleggen wat mogelijk is.

Ik ben opgenomen in het ziekenhuis, wat gebeurt er met de maaltijden?

Indien u opgenomen word in het ziekenhuis en wij krijgen bericht van u of van uw kinderen dan brengen we deze maaltijden niet in rekening. Bijvoorbeeld: U heeft 3 maaltijden die week maar bent deze week in het ziekenhuis, dan betaald u deze maaltijden ook niet.

Mijn vader of moeder heeft slik problemen, heeft u daarvoor een oplossing?

Ja, in overleg, kunnen we de maaltijd aanpassen. De maaltijd kan gesneden of gemalen worden geleverd.

Hoe gaat het in het weekend met de maaltijden?

Deze maaltijden worden bereid en worden op de vrijdag aan u uitgeleverd. Deze regel handhaven we ook met de feestdagen.

Hoeveel kosten de maaltijden?

Alle koelverse maaltijden kosten € 7,39 per maaltijd (inclusief 9% B.T.W.). Wilt u extra rauwkost, soep en toetje dan  rekenen we € 1.05 (inclusief 9% B.T.W). extra. De bezorging van onze maaltijden is uiteraard GRATIS.     

Hoe vaak komt u per week de maaltijden leveren?

Onze chauffeurs rijden 5 dagen per week van maandag t/m vrijdag. Dit doen we om de hoogste kwaliteit van de maaltijden te garanderen. Bijvoorbeeld: Heeft u 3 maal per week een maaltijd dan komt de chauffeur 3 maal per week langs. Maaltijden voor het weekend worden ook op vrijdag bij u bezorgt. Dit doen we om het hoogst kwaliteit van de maaltijden te halen.

Waarom "Net iets meer"?

Dit omdat wij vinden dat ouderen recht hebben op een kwalitatieve en gezonde maaltijd. En dit is alleen te bereiken door elke dag vers te koken met verse producten. Daarom leveren we veel maaltijden aan particulieren , kinderopvang en mensen die uit het ziekenhuis komen. Wij bieden ook regelmatig luxere maaltijden aan (zie onze menulijsten). Wij worden aanbevolen door zorgteams en doktoren  in Enschede.

Ik moet rondkomen van een minimum inkomen. Deze maaltijden zijn te duur voor mij.

Er bestaat een mogelijkheid om een subsidie voor de maaltijden te krijgen. Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van deze subsidie. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden: Heeft u zorg in huis met wassen en aankleden? Zijn er medische redenen? Etc. Wij kunnen u dit mondeling toelichten.

Voldoet u aan de eisen, dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor deze subsidie . Dit regelen wij via de verantwoordelijke instantie. Let wel ! dit kan oplopen na rato afgenomen maaltijden tot ongeveer € 100,- per maand bij afname van 7 dagen per week. Bij afname van bijvoorbeeld 4 maaltijden per week zal uw subsidie lager zijn!